Yliopistokeskuksen kansainvälistyminen osoitus organisaatioiden ketteryydestä

Satakorkean kv-työryhmän puheenjohtajana ja EAKR-rahoitteisessa UCPori International Network –hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Hanna-Kaisa Desavelle lähtee uusien työhaasteiden perään ja jättää yliopistokeskuksen haikein fiiliksin.

Hän muistelee yliopistokeskuksen muutosta kansainvälisemmäksi viimeisen kahden vuoden aikana.

- Aluksi sanottiin, että tämä on mahdoton projekti tässä aikataulussa. Loppujen lopuksi se oli vain tahtotilasta kiinni, kansainvälistymistä haluttiin oikeasti. Tämä on ollut positiivinen näyte yliopistokeskuksen ketteryydestä, Desavelle tuumaa.

Syksyllä Porissa on ollut kova kv-pöhinä

Yliopistokeskuksen syksy on ollut aikaisempaa kansainvälisempi. Desavelle kertoo, että elokuussa järjestetty Erasmus-ohjelman intensiiviset EILC-kielikurssi oli menestys. Kuusitoista opiskelijaa yhdestätoista maasta rakastui Suomeen ja Satakuntaan. Näistä opiskelijoista kolme jäi yliopistokeskukseen ja viisi matkasi SAMKiin.

- Nyt tulleet vaihto-opiskelijat ovat kotiutuneet oikein hyvin Poriin. Siitä pitää antaa kiitosta tietenkin meidän kymmenelle kv-tutorille, he ovat tehneet aivan fantastista työtä.

Kimmo Ahonen jatkaa kv-työtä

Lokakuun alusta lähtien FT Kimmo Ahonen on tutustunut pikku hiljaa yliopistokeskuksen kansainvälistymistyöhön ja jatkaa Hanna-Kaisa Desavellen työtä. Ahosen mukaan toiminnan jatkuvuus on avainasemassa.

- Tällä hetkellä tehdään pohja- ja kehitystyötä yhtäaikaa. Tulevaisuudessa kansainvälinen työ pitää vakiinnuttaa kiinteäksi perustoiminnaksi.

Ahonen kertoo, että keväällä otetaan jälleen uusia askeleita kansainvälistymisessä.

- International Staff Week tuo yliopistokeskukseen emoyliopistojen partneriyliopistoja, joihin hallintohenkilökunta pääsee tutustumaan. Tämä on ensisijaisesti tarkoitettu niille, joiden kanssa vaihtotoimintaa on jo tehty.

Iiro Lehtonen