Väitöksen jälkeen

Ympyrä sulkeutuu Kävimme kyselemässä juuri väitelleeltä Maarit Grahnilta tämän väitöskirjan ”Perheyhtiö ja paikallisuus. A. Ahlström Osakeyhtiön historian perintö Noormarkussa” kirjoitusprosessista sekä tunnelmista väitöstilaisuuden jälkimainingeissa...

Ympyrä sulkeutuu

Kävimme kyselemässä juuri väitelleeltä Maarit Grahnilta tämän väitöskirjan ”Perheyhtiö ja paikallisuus. A. Ahlström Osakeyhtiön historian perintö Noormarkussa” kirjoitusprosessista sekä tunnelmista väitöstilaisuuden jälkimainingeissa. Ympyrä on niin sanotusti sulkeutumassa tämän kevään aikana, ja on ansaitun hengähdystauon aika.

Vaiheita

Kauppatieteen maisteri Maarit Grahn lähti uudelleen kouluttautumaan vuonna 2003. Proseminaarityön tullessa ajankohtaiseksi lehtori Anna Sivula houkutteli hänet mukaansa Noormarkun historiateos -hankkeeseen. Aihe vei sittemmin mennessään, ja työ jatkui lopulta myös pro gradu -tutkielmassa. Maisteriksi hän valmistui vuonna 2006 ja päätyi sittemmin myös toiseksi toimittajaksi Noormarkun historiateokseen ohjaajansa Sivulan kanssa. Aiempi kaupallisen alan koulutus ohjasi Grahnin opintoja kulttuuriperinnön tutkimuksessa läpi yliopistovuosien. Väitöstutkimuksen tekeminen alkoi 2007.

Tulevaisuus

Grahnin väitös järjestettiin Porin yliopistokeskuksessa 25.1.2014, ja tilaisuus veti salin täyteen kiinnostunutta väkeä. Väitöksen jälkeen Grahnin työ jatkuu Makkarakosken sahan museoinnin parissa, jonka hän tunnustaa intohimokseen. Tulevaisuudensuunnitelmissa siintää Merikarvian historiahankkeen julkaisu, jossa Grahn toimii yhtenä kirjoittajana. Artikkeleita on luvassa myös erinäisiin muihin julkaisuihin. Tulevaisuuden suhteen Grahn on avoin, vaikkakin tunnustaa työn teollisen kulttuuriperinnön parissa jatkuvaksi.

Teksti: Anna Hokkanen