ICT West -hanke

Onnistuneelle ICT West –hankkeelle tulee jatkoa (20.11.2006)Kolme vuotta kestänyt ESR-rahoitteinen koulutus- ja konsultointihanke ICT West lähenee loppuaan. Länsi-Suomen alueen ICT (tieto- ja viestintäteknologia) -yrityksille suunnatussa hankkeessa...


Onnistuneelle ICT West –hankkeelle
tulee jatkoa
(20.11.2006)

Kolme vuotta kestänyt ESR-rahoitteinen koulutus- ja konsultointihanke ICT West lähenee loppuaan. Länsi-Suomen alueen ICT (tieto- ja viestintäteknologia) -yrityksille suunnatussa hankkeessa oli mukana yhteensä viitisenkymmentä yritystä. Osallistujamäärä kipusi peräti noin kolmeensataan henkilöön. Projektipäällikkö Arto Stenberg ja koordinaattori Paula Wahlberg-Eklund ovat tyytyväisiä projektin tuloksiin.

– Meidän mielestämme tämä hanke on mennyt todella hyvin. Me olemme tehneet todellista yritysyhteistyötä, toteaa Paula Wahlberg-Eklund.
ICT West –hanke koostui erilaisista teemoista, joita konsultoitiin yrityksille, ja joista sitten järjestettiin yhden tai useamman päivän kursseja tai seminaareja. Kurssien aiheita olivat esimerkiksi tänä syksynä Python-ohjelmointi, UML:n tehokas käyttö ja Maemo-kurssit Linux ohjelmistokehitykseen. Yhteensä eri kursseja järjestettiin neljäkymmentä.

Kaikki kurssit olivat omia kokonaisuuksiaan ja yksittäisten yritysten tarpeisiin räätälöityjä.
– Olemme halunneet järjestää huipputason kursseja. Jos meillä ei ole ollut omaa asiantuntemusta, olemme tilanneet ulkopuolelta parasta mahdollista mitä Suomesta löytyy, kertoo Wahlberg-Eklund ylpeänä hankkeen laadusta.

– ICT West-hankkeen tasosta kertovat myös sen puitteissa tehdyt useat diplomityöt.

Ei pelkästään ”akateemista humpuukia”

Yrityksille on järjestetty ICT West:n kautta yhteensä neljätoista eri konsultointiprojektia.
– Jos yrityksillä on ollut vaikkapa jonkun järjestelmän testauksen kanssa ongelmia, olen mennyt paikalle, ja alkanut pohtia yhdessä yrityksen kanssa missä voisi olla kehittämiskohtia, ja mitä voitaisiin parantaa. Sen jälkeen olemme niitä yrityksen kanssa yhteistyössä ryhtyneet tekemään, Arto Stenberg kertoo.

– Yrityksille on ollut tärkeää huomata, että tässä on tarjottu aivan konkreettisia keinoja millä asioita voidaan parantaa, eikä pelkästään ”akateemista humpuukia”.
– Tai ettei olla pidetty vain luentoa auditoriossa, jatkaa Paula Wahlberg-Eklund.
– Ja alueen yrityksille on tullut paljon halvemmaksi se, että huippukouluttajat tuotetaan tänne, kuin että täältä lähetettäisiin väki koulutukseen esimerkiksi Helsinkiin, Stenberg huomauttaa.

Hinnoittelussa ICT West-hanke pyrki huomioimaan erityisesti PK-yritykset. Koulutus maksoi yritykselle sata euroa päivässä ja konsultointi kaksisataa euroa.
– Ja samalla linjalla voimme toivottavasti jatkaa, ettei osallistuminen jäisi keneltäkään rahasta kiinni, pohdiskelevat Arto Stenberg ja Paula Wahlberg-Eklund.

Jatkoa hankkeelle

ICT West –hankkeelle on saatu jatkorahoitusta Länsi-Suomen lääninhallitukselta.
– Uuden ESR:n ohjelmakauden alkaminen rajoittaa uusien hankkeiden alkamisen vasta syksyyn 2007, ja me halusimme kuitenkin pitää tämän ICT West:n käynnissä, siksi haimme rahoitusta lääninhallitukselta tälle väliajalle. Totta kai kun uuden ohjelmakauden rahoitus tulee haettavaksi, haemme ESR:lta jatkorahoitusta, selvittää Wahlberg-Eklund.

– Uusin teemoin ja ajatuksin aiomme kuitenkin ICT West –brändilla tarjota sekä koulutusta että konsultointia, Stenberg kertoo hankkeen tulevaisuudensuunnitelmista.
ICT West on suunnattu erityisesti pk-yrityksille.
– Hankkeen aikana olemme tosin huomanneet, että ICT-alan pk-yritykset ovat fuusioituneet suurempiin, mutta onneksi koulutukset ovat avoimia kaikille yrityksille, toteaa Paula Wahlberg-Eklund.

Pienenä yksikkönä ICT West -hankkeella on ollut mahdollisuus emoyliopistona toimivaa Tampereen teknillistä yliopistoa nopeammin reagoida yritysten toiveisiin, ja kurssit voidaan järjestää pienemmällekin osallistujamäärälle. Ja kurssi- ja konsultointitoiveita on tullut jo kauempaakin.


ICT West -hankkeen kotisivut

Teksti ja kuvat Eija Hammarberg