Uudistuneessa TiedeAreenassa 28.9. paneelikeskusteluja ja iltaviihdettä

Porin yliopistokeskuksen yleisölle avoin TiedeAreena-tapahtuma tekee yliopistokeskuksen tutkimusta ja tutkijoita tutuksi jo 13. kerran. Uutta tänä vuonna on tutkimusseminaarin sijaan pidettävät kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua. Keskusteluiden...

Porin yliopistokeskuksen yleisölle avoin TiedeAreena-tapahtuma tekee yliopistokeskuksen tutkimusta ja tutkijoita tutuksi jo 13. kerran. Uutta tänä vuonna on tutkimusseminaarin sijaan pidettävät kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua. Keskusteluiden teemoina ovat ajankohtaiset sote, tekoäly ja matkailu. Yliopistokeskuksen tutkijoiden ohella paneeleissa on mukana monia ulkopuolisia asiantuntijoita.

Paneelikeskustelujen välissä pääsee kuuntelemaan yleisöluentoa ”Valkoisen Irenen ja punaisen Selman sisällissota”. Yhteisluennossaan FT Riina Haanpää ja VTT Tiina Lintunen käsittelevät sisällissodan vaikutuksia yksilön elämään. Viranomaisaineistojen ohella käytetyt päiväkirjat ja kirjeet paljastavat valkoisen ja punaisen naisen henkilökohtaisia ajatuksia vuoden 1918 tapahtumista.

Tuttuun tapaan ohjelmassa on myös nuorille tutkijanaluille suunnattu Lasten yliopiston luento, jonka aiheena ovat tänä vuonna kiinnostavat ja hellyttävät Myanmarin norsut. Norsuista lapsille kertoo Turun yliopiston tutkija Virpi Lummaa.

TiedeAreena levittäytyy myös Porin keskustaan, kun KulttuuriKulmassa kuunnellaan Porin filosofisen seuran järjestämää kapakkakeskustelua otsikolla Voiko kone ajatella? Ilta jatkuu lennokkaasti edelleen KulttuuriKulmassa, kun viisi tutkijaa pääsee Science Slam –mittelössä lavalle kertomaan tavallisesta luennosta hieman poikkeavin keinoin omasta tutkimusaiheestaan.

Illalla yliopistokeskus muuttuu juhlatilaksi, kun TiedeAreena huipentuu yliopistokeskuksen sidosryhmille, alumneille, henkilökunnalle ja opiskelijoille tarkoitettuun iltajuhlaan. Juhla alkaa tyylikkäästi tohtorikulkueella. Iltajuhlan juhlapuheen pitää tänä vuonna Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani Jaakko Suominen.

Juhlassa palkitaan tutkimuksen johtoryhmän valitsema Vuoden tutkija sekä viestintäryhmän nimeämä Vuoden tiedeviestijä. Niin ikään illan aikana julkistetaan lukiolaisille suunnatun Akateeminen karhu –tiedekilpailun voittaja. Virallisen osuuden jälkeen noin klo 22.15 aulassa alkaa cocktailtilaisuus, jossa nautimme hyvästä seurasta, tarjoilusta ja livemusiikista.

TiedeAreena on osa Porin Päivän ohjelmaa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu: www.tiedeareena.fi