Satakunnan korkeakoulusäätiö lahjoittaa Turun yliopistolle yrittäjyysprofessuurin kauppakorkeakoulun Porin yksikköön

Turun yliopiston tiedote 21.4.2017Satakunnan korkeakoulusäätiön hallitus on päättänyt lahjoittaa Turun yliopistolle 311 000 euroa yrittäjyysprofessuuriin, joka sijoittuu Porin yliopistokeskukseen. Yrittäjyysprofessuuri on tarkoitus perustaa viideksi...

Turun yliopiston tiedote 21.4.2017

Satakunnan korkeakoulusäätiön hallitus on päättänyt lahjoittaa Turun yliopistolle 311 000 euroa yrittäjyysprofessuuriin, joka sijoittuu Porin yliopistokeskukseen. Yrittäjyysprofessuuri on tarkoitus perustaa viideksi vuodeksi.

Satakunnan korkeakoulusäätiö on rahoittanut Porin yksikön yrittäjyysprofessuuria lahjoitusvaroin vuodesta 2005 saakka. Säätiö on kerännyt varoja alueen yrityksiltä, yhteisöiltä ja kaupungeilta, ja työssä ovat olleet mukana muun muassa Satakunnan kauppakamari ja Satakunnan Yrittäjät. Nyt tehtävän 311 000 euron lahjoituksen keräykseen ovat osallistuneet muun muassa Satakunnan Osuuskauppa, Finda Oy ja Satakunnan OP-liitto.

Lahjoituksen tarkoitus on rahoittaa professuuria viideksi vuodeksi. Yrittäjyysprofessori toimii kiinteässä yhteistyössä Satakunnan korkeakoululaitoksen toimijoiden kanssa ja osallistuu aktiivisesti yrittäjyyden kehittämistoimintaan maakunnassa.

Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja on erittäin tyytyväinen siihen, että Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön yrittäjyysprofessuuri saa jatkoa Porin yliopistokeskuksessa.

‒ On hienoa, että alueen yritykset ja elinkeinoelämän toimijat ovat ottaneet yliopistokeskuksen tukemisen omakseen. Yrittämiseen liittyvä koulutus ja tutkimus koetaan vahvasti yrityksiä hyödyttävänä vetovoimatekijänä. Yrittäjyysprofessuurissa on myös edelläkävijyyttä, sillä sen tehtävänä on jatkossa tuoda entistä vahvemmin esille myös osuustoiminta, joka on jäänyt muiden yritysmuotojen varjoon. Turun yliopisto on varsin ennakkoluulottomasti lähtenyt rakentamaan tällekin alueelle uutta koulutusta ja on tietenkin upeaa, että se tapahtuu Porin yliopistokeskuksessa, Kataja kiittelee.

Myös kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlundin mukaan lahjoitus vahvistaa yhteistyömahdollisuuksia Satakunnan elinkeinoelämän kanssa.

‒ Turun yliopisto on yrittäjyysyliopisto, ja lahjoitus vahvistaa osaltaan koko yliopiston yrittäjyysosaamista. Turun kauppakorkeakoulussa on Suomen vahvin yrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen osaamiskeskus, ja Porin yrittäjyysprofessuuri on ensiarvoisen tärkeä linkki Satakuntaan sekä tutkimuksen, koulutuksen että elinkeinoelämäyhteistyön tiimoilta, Granlund sanoo.

Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisillan mukaan alueellisen rahoituksen merkitys korostuu yliopistokeskuksessa.

‒ Lahjoitukset vahvistavat yliopistokeskuksen toimintaa, vaikka valtio onkin leikannut korkeakoulutukseen suunnattuja varoja. Satakunnan korkeakoulusäätiö on lyhyen ajan sisällä lahjoittanut Porin yliopistokeskukseen kaksi professuuria. Alueellinen rahoitus luo yhteyden alueella toimivien yritysten, organisaatioiden ja yliopistokeskuksen välille, Multisilta sanoo.

Tehtävä avataan hakuun myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoja:

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön johtaja Esa Puolamäki, p. 050 576 3401, esa.puolamaki@utu.fi
Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja, p. 050 512 2571, sampsa.kataja@eversheds.fi
Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta, p. 040 826 2910,
jari.multisilta@ucpori.fi
 
sampsa kataja ja markus granlund