Rekrytointia yliopistokeskuksessa

REKRYTOINTIA YLIOPISTOKESKUKSESSA 15.11.2005 Kilpailu hyvistä opiskelijoista, opiskelijoiden valmistuminen ajallaan sekä viimeisenä mahdollisimman monen juurtuminen valmistumisen jälkeen paikkakunnalle. Siinä lyhykäisyydessään yliopistokeskuksen...


REKRYTOINTIA YLIOPISTOKESKUKSESSA

15.11.2005

Kilpailu hyvistä opiskelijoista, opiskelijoiden valmistuminen ajallaan sekä viimeisenä mahdollisimman monen juurtuminen valmistumisen jälkeen paikkakunnalle. Siinä lyhykäisyydessään yliopistokeskuksen johtaja Martti Sinisalmen viesti rekrytapahtuman ajavaissanoiksi.

Työmahdollisuuksista kävivät kertomassa mm. Satakunnan Osuuskauppa ja Porin kaupunki. S-ryhmä on kiinnostunut ottamaan koulutukseen akateemisen loppututkinnon suorittaneita ja kaupan alalla on tarjolla mielenkiintoisia, haastavia tehtäviä, kertoi toimitusjohtaja Antti Määttä.

Porin kaupunki on harrastanut hidasta rekrytointia, mutta kaupungin henkilöstön keski-ikä on korkeahko eli lähes 50 v. Tämän johdosta kuntasektori kaipaa uusia, koulutettuja ihmisiä paikkaamaan tulevaa vajetta. Aluksi vaikka pienempiin harjoittelujaksoihin, sitä kautta käsiksi vakinaiseen työhön. Riitta Saarinen henkilöstöosastolta kertoi, että parhaillaan olisi tarvetta tutkimuksen tekijöistä.

Työ opettaa tekijäänsä

Yliopistokeskuksessa toimii oma akateemisten rekrytointipalvelu, joka auttaa työllistymisessä. Oman cv:nsä voi helposti laatia nettisivulle www.mol.fi/pori/rekrynetti. Täyttäminen on maksutonta ja voi auttaa löytämään töitä. Sijoituspalvelu Finlandian edustaja oli myös työntekijää vailla ja valitteli rekrynettiin toistaiseksi jätettyjen cv:iden vähäistä määrää.

Viimeisenä esiintyjänä kuultiin Jyrki Luukkoa Artista-Filmistä. Timo Koivusalon tiimissä elokuvaproduktioissa työskentelevä Luukko ei varsinaisesti metsästänyt työntekijöitä, vaan kertoi alasta yleisesti. Paikalla oli kuulemassa muutama elokuvia tehnyt opiskelija, joille esitys oli mieluisaa kuultavaa. Pelkkä elokuva-alan koulutus ei tee kenestäkään suurta ohjaajaa tai leikkaajaa. Työ opettaa tekijäänsä, jokainen voi olla mestari, vaikka tuskin syntyessään. Elokuvan tekijäksi tullaan tekemällä elokuvia ja pääsemällä sitä kautta käsiksi vähitellen suuriin tuotantoihin.

- Suuri yleisö kuvittelee, että filmi tehdään nopeassa tahdissa. Suunnittelun ja rahoituskuvion jälkeen alkaa varsinainen filmityö, jonka jälkeen on taas paperitöitä Elokuvasäätiölle. Ja uuden elokuvan hahmotus alkaa heti edellisen jälkeen, kertoi Mikko Niskasen National-Filmissä uransa aloittanut Luukko. - Ennen elokuvan filmaamista Artista-Filmi saa hakemuksia valtavasti, osa tulee näyttelijöiltä.

Aktiivisuus siis palkitaan. Olkoon se rekrypäivän teema.

teksti ja kuva: Eeva Sinerjoki