Follow us
Pikalinkit
Käyntiosoite: Pohjoisranta 11 A
Puh. (02) 627 2700

Kansainvälinen konferenssi 11.-13.6.

Kansainvälinen konferenssi ihmiskeskeisen teknologian alueelta Porissa 11.-13.6.2006

Tampereen teknillinen yliopisto järjestää Porissa 11.-13.6. kansainvälisen konferenssin ihmiskeskeisen teknologian alueelta. Ihmiskeskeinen teknologia tarkoittaa teknologiaa, joka on suunniteltu tukemaan ihmisen toimintaa ja työskentelyä. Konferenssi pidetään Porin Yliopistokeskuksessa. Konferenssi on tarkoitettu kaikille teknologiaa kehittäville, tutkiville ja käyttäville henkilöille sekä yritysmaailmassa että yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Konferenssin tavoitteena on tehdä näkyväksi ihmiskeskeiseen teknologiaan liittyvää tutkimusta ja mahdollistaa tutkimustiedon hyväksikäyttö ja levittäminen työelämään.

Konferenssin järjestelyissä on mukana myös Stanfordin yliopisto (USA). Pääpuhujina ovat professori Keith Devlin, professori Roy Pea ja professori Brigid Barron Stanfordin yliopistosta ja professori Pertti Saariluoma Jyväskylän yliopistosta.

Nykyään käytössä olevat tietokoneohjelmistot ja laitteet koetaan usein liian vaikeakäyttöisiksi ja toiminta epävarmaksi. Tietoyhteiskunnassa työtehtävät ja toimintatavat muuttuvat teknologian kehityksen myötä kaikilla aloilla. Muutoksia tapahtuu sekä innovaatioiden että kysynnän kehityksen myötä ja toimintaympäristöt voivat muuttua nopeasti. Monet uskovat, että muutos on jatkuvaa ja sen vauhti tulee vielä kiihtymään. On tärkeää, että tieto- ja viestintäteknologian avulla voitaisiin tukea työn tekemistä, muuttuvia työprosesseja ja oppimista. Mm. näihin haasteisiin pyritään konferenssissa vastaamaan.

Devlinin puheen aiheena on “Eri tietolähteet huomioiva massiivinen tiedustelu- ja turvallisuustietojen analysointi”. Pea ja Barron puhuvat rajat ylittävästä verkkooppimisesta. Saariluoma puhuu teknologian käyttäjästä psykologian näkökulmasta. Lisäksi Devlin, Pea ja Barron esiintyvät paneelikeskustelussa, jonka aiheena on 'Peliympäristöt ja pelaaminen oppimisessa'.

Konferenssin koko ohjelma ja tiedot puhujista löytyvät osoitteesta
http://amc.pori.tut.fi/hct06/.

Konferenssin pääpuhujat ovat haastateltavissa maanantaina 12.6. klo 8.30-9.00 Porin yliopistokeskuksessa. Tämän jälkeen lehdistöllä on mahdollisuus jäädä seuraamaan Devlinin puhetta.

Tervetuloa

Jari Multisilta
Professori
Tampereen teknillinen yliopisto

Lisätietoja antaa professori Jari Multisilta, p. 040-826 2747, jari.multisiltatut.fiPoistu mobiilinäkymästä
Tämän sivun aliasosoite on http://www.ucpori.fi/kansainvalinen_konferenssi_11_-13_6_


Uutiset

Tapahtumat